dilluns, d’octubre 23, 2006

Els més venuts a Kosmopolis 2006Els títols més venuts durant la celebració de Kosmopolis 2006:

1. Michel Onfray: Tractat d'ateologia / Tratado de ateología. Edicions de 1984 / Anagrama, 2006

2. Adam Zagajewski: Dos ciudades. Acantilado, 2006

3. Yuri Andrújovich: El último territorio. Acantilado, 2006

4. Joseph Brodsky: Marca de agua. Siruela, 2005

5. Michel Houellebecq: Ampliación del campo de batalla. Anagrama, 2001

L'ordre dels autors més venuts canvia perquè s'hi compten tots els exemplars venuts de cada títol disponible:

1. Michel Houellebecq

2. Joseph Brodsky

3. Adam Zagajewski

4. Michel Onfray

5. Iuri Andrújovitx

Ampliación del campo de batalla de Michel Houellebecq no apareix a la fotografia perquè se'ns van acabar tots els exemplars; és possible, per tant, que s'hagués situat més amunt.

dissabte, d’octubre 21, 2006

Últim dia de Kosmopolis

Només falten unes hores per acabar l'edició d'enguany de Kosmopolis. Hauríem volgut fer un seguiment de les activitats a través del bloc, però per sort hem tingut molta feina. Ens hem de conformar amb algunes fotografies de les coses que encara podeu veure. Fins a les vuit del vespre.Cafè Europa


En aquests moments Adam Zagajewski inaugura les sessions del Cafè Europa, un dels encerts més destables de Kosmopolis. Jaume Vallcorba ha passat fugaçment a través del Pati Kosmopolis per assistir-hi. Una paradoxa que patim els llibreters de laie CCCB és que dediquem un gran esforç a oferir suport bibliogràfic a Kosmopolis 06 però per culpa d’això no podem gaudir plenament de l’esdeveniment.

divendres, d’octubre 20, 2006

Cultura digital


Una de les activitats més importants de Kosmopolis gira al voltant de la innovació literària a través de les noves tecnologies. Enguany, el web 2.0, amb tot el que comporta d’interactivitat i conversa entre els internautes, és el protagonista a l’hora d’abordar els nous llenguatges literaris creats específicament des d’aquest entorn; és a dir: les noves formes de literatura que no depenen de simple imitació dels models tradicionals.

Des de Vilaweb podeu accedir a una bona mostra d’enllaços sobre aquesta qüestió.

També us recomanem el seguiment de Kosmopolis 2006 realitzat des de Tökland.

dimecres, d’octubre 18, 2006

Comença Kosmopolis 06

Són quarts de vuit al Pati Kosmopolis i estem enllestint els darrers detallas de la parada, que ja funciona. Amb una novetat de darrera hora: El último territorio de Yuri Andrújovitx.


No som els únics enfeinats amb la parada: Jordi Cervera, d'iCat fm i els seus companys de l'emissora també treballen per emetre a temps des de Kosmopolis 06Per cert,

tenim entrades per entrar a Kosmopolis

si en voleu, envieu-nos un mail i us en guardarem.

dilluns, d’octubre 16, 2006

Una qüestió de detalls

A laie CCCB treballem per enllestir els últims detalls: decidir com i on exhibirem la selecció bibliogràfica a la llibreria i a la parada del Pati Kosmopolis, investigar on són les comandes que encara no ens han arribat, retocar els horaris, resoldre coses tècniques (endolls, ordinadors i coses per l’estil), etc...

A la fotografia, l’aparador que han muntat els companys de laie Pau Claris amb motiu de
Kosmopolis 2006. Els ha quedat molt bé, oi?

dissabte, d’octubre 14, 2006

Compte enrera per a Kosmopolis 2006


Ahir continuaven preparant el Pati de les Dones per a un dels esdeveniments literaris més importants del calendari: Kosmopolis 2006. Una novetat és que laie CCCB hi tindrà també una paradeta on farem un seguiment de les activitats del dia. És a dir: molts llibres canviaran d’un dia a l’altre. Evidentment, a l’interior de la llibreria trobareu la selecció bibliogràfica que hem triat com a suport del programa. Dilluns i dimarts treballarem perquè dimecres estigui tot a punt, quan Iuri Andrujóvitx inauguri l’edició d’enguany

dimarts, d’octubre 10, 2006

Els imperis


La paraula «imperi» encara inflama la imaginació i suscita l’interés dels investigadors. El
CCCB inicia avui un curs sota el títol «Els imperis des d’una perspectiva històrica mundial» (pdf), que comptarà amb especialistes de tot el món. Dels perses a l’imperi americà, es tracta d’un viatge a través del temps tan fascinant que ja s’han ocupat totes les places disponibles. Evidentment, farem un seguiment bibliogràfic de cadascuna de le sessions. Avui, a les 19:30, hi ha la lliçó inaugural, a càrrec de Josep Maria Fradera.

dimecres, d’octubre 04, 2006

Bamako '05, Docúpolis, Kosmopolis 2006, Trobada de blocs i llibres...
Setmana especialment intensa. D’una banda, les activitats del CCCB amb la inauguració de dos esdeveniments molt importants (docúpolis i Bamako ‘05) i altres activitats paral·leles, com la taula rodona Traduir el món a partir d’Àfrica (document en pdf). D’altra banda, l’arribada de les darreres comandes de llibres per a Bamako ’05 i les primeres importants de Kosmopolis 2006. Si això afegim l’increment del nombre de lectors que ens visita després de la inauguració de les noves facultats de la UB o la implantació d’una nova versió del programa de gestió de la llibreria, el resultat és una bona dosi de feina.

Això no impedeix la lectura de les diferents anàlisis que s’han anat publicant a la blogosfera sobre la Trobada de blocs i llibres. Al wiki trobareu l’índex de temes que s’hi van tractar, elaborat per Txetxu Barandiaran des de Con Valor. El mateix Txetxu ha anat actualitzant el llistat de referències que s’han fet de la trobada i Pablo Odell ens n'ofereix un vídeo des de Tökland. Bona lectura!

diumenge, d’octubre 01, 2006

Docúpolis

Aquests dies acabem d’enllestir la selecció bibliogràfica que preparem per a docúpolis, el VIè Festival Internacional Documental de Barcelona, organitzat per Tercer Ojo. Seminaris, conferències, projeccions, taules de debat, el Concurs Internacional i moltes activitats més del 4 al 8 d’octubre al CCCB.