divendres, de desembre 29, 2006

Jugar amb els llibres


La reinvenció de les nines i ninots perpetrada per un grapat de dissenyadors entremaliats ha donat com a resultat una autèntica explosió de formes i colors. A laie CCCB disposem d’una selecció de llibres que poden servir d’inspiració perquè cadascú els pugui fer al seu gust. Els Reis d’Orient ja n’han pres nota...


dissabte, de desembre 23, 2006

Horaris nadalencsAquests són els horaris de laie CCCB durant les festes de Nadal i del cap d'any:

diumenge 24 de de desembre: obert de 10:30h. a 15:30h.
dilluns 25 de desembre: tancat
dimarts 26 de desembre: obert de 10:30h. a 15:30h.

diumenge 30 de desembre: obert de 10:30h. a 15:30h.
dilluns 1 de gener: tancat

divendres 5 de gener: obert de 10:30h. a 15:30h.
dissabte 6 de gener: obert de 10:30h. a 15:30h.

Ens plau revordar-vos que podem atendre les vostres consultes per telèfon (93 481 38 86) o per correu electrònic, i que al web de laie trobareu informació sobre els llibres que estan disponibles.

dijous, de desembre 21, 2006

Xcèntric

Des de l’any 2001, Xcèntric ha mantingut el seu recorregut obert a una programació innovadora i transgressora. Ara, amb l’exposició That’s not entertainment, ens vol apropar al cine, però no al del bombardeig mediàtic habitual sinó al cinema experimental, paròdic, destinat a qüestionar-ho tot mitjançant les obres d’artistes desconeguts per a la majoria del públic.


Com sempre, a laie CCCB hem realitzat una selecció de llibres i de material audiovisual per acompanyar l'exposició.

dilluns, de desembre 18, 2006

Nadal kitsch

La celebració del Nadal es veu caracteritzada darrerament per l’acumulació de tradicions ben diferents, procedents de totes les parts el món. El resultat és una amalgama estètica al voltant de kitsch que en altres èpoques de l’any resultaria imperdonable.

laie cccb
us desitja un
BON NADAL

divendres, de desembre 15, 2006

Drap-Art '06


Reciclatge de materials i també d’idees: avui comenta la desena edició del Festival Internacional de Reciclatge Artístic, Drap-Art ’06 al CCCB, els dies 15, 16 i 17 de desembre. A la fotografia superior, una instal·lació de Txell Gironès.


dilluns, de desembre 11, 2006

El 2 blau
Quan hi ha una cursa a internet per veure qui digitalitza més llibres i més ràpid, no s’ha trobat la manera de traduir a bits el llibre concebut com a objecte. El 2 blau (a la foto superior) i tots els llibres desplegables són una mostra de la l’excepcional bellesa que pot assolir el llibre de paper.

A la fotografia de l'esquerra, dos dels llibres que s'exhibeixen aquests dies a l'aparador de laie Pau Claris.


diumenge, de desembre 10, 2006

El llegat de Hannah Arendt

L’Institut d’Humanitats del CCCB organitza el seminari El llegat de Hannah Arendt (pdf), que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de desembre:

El present seminari pretén aprofundir en la necessària tasca interpretativa del llegat arendtià, destacant aquells àmbits en els quals les seves propostes han obtingut un major ressò, és a dir, aquells que han propiciat debats i discussions molt pertinents per a la clarificació de l’època en què ens ha tocat viure.

Hi participen destacats especialistes com Manuel Cruz, Enzo Traverso o Fina Birulés, entre d’altres. Els dies 13, 14 i 15 hi haurà la projecció de filmacions relacionades amb la vida i obra de Hannah Arendt.

dijous, de desembre 07, 2006

Bosses de paper

Aquestes bosses són especials, i no perquè siguin de paper (d’un paper impermeable molt resistent, que hem intentat estripar sense èxit). Són especials perquè els dissenys són agosarats i eviten seguir les pautes establertes. Una mostra excel·lent dels nous dissenyadors portuguesos, com Joana Vasconcelos, Helena Almedia o Musa Collective, entre molts altres.

dilluns, de desembre 04, 2006

Michel Houellebecq + Masbedo = Seguir viu

Seguir viu va ser un dels grans encerts de Kosmopolis 2006. La col·laboració entre Masbedo (Jacopo Bedogni i Niccolò Massazza) i Michel Houellebecq va romandre al CCCB fins al 19 de novembre, va seguir viva després de la cloenda de Kosmopolis. Ara contemporánea i projectes poètics sense títol presenten Seguir vivo, el catàleg de la instal·lació, que inclou els textos de Michel Houellebecq sobre els quals va treballar Masbedo, un estudi sobre la seva relació i, lògicament, un DVD amb les dues vídeo-instal·lacions: 11.22.03 i Le monde n’est pas un panorama, a més a més de Le monde n’es pas un panorama – Backstage.


Seguir viu al CCCB, via Tökland

dissabte, de desembre 02, 2006

laie a l'AvuiMontse Frisach ha publicat a l’Avui un bon article sobre les botigues i llibreries dels museus, Molta botiga per no res, on destaca l’atenció que reben les llibreries laie. Encara que toca aspectes essencials sobre la gestió d’aquests espais, trobem a faltar una de les tasques més importants en la relació entre les institucions i les llibreries: el seguiment documental de les activitats (bibliogràfic essencialment, però també en altres suports com el DVD, el CD o el CD-Rom). La voluntat és que les persones que vulguin aprofundir en els temes proposats a les exposicions, col·loquis, conferències, etc. tinguin aquesta informació a l’abast. Actualment oferim a laie CCCB bibliografia i material audiovisual sobre Bac! 06, Bamako O5, Orlando Figes, Passats presents i Hannah Arendt, i ja hem rebut bona part del que oferirem per a l’Xcèntric i altres activitats en preparació.