dijous, de setembre 27, 2007

Anna Politkòvskaia: La consciència moral de Rússia

Dilluns 1 d'octubre a les 19:00h. es presenta al CCCB el llibre La consciència moral de Rússia, d'Anna Politkòvskaia.

Presenten:
Lluís Montagut, director de l'editorial Aresta; Dolors Oller, presidenta del PEN Català; Rita Huybens, presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles; Roger Revilla, president de la Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans.


Intervenen:
Llibert Ferri, periodista i excorresponsal de TV3 a Rússia i a l'Europa de l'Est

Oleg Panfílov, director del Centre de Periodisme en Situacions Extremes de Moscou.

Organitzen:
Editorial Aresta, PEN Català, Lliga dels Drets dels Pobles i Federació Catalana d'ONG pels Drets HumansCol·laboren: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, CCCB i Centre Cultural la Mercè .


En paraules de l'editor: el llibre és un recull d’un total de deu articles d’Anna Politkòvskaia publicats majoritàriament a Novaia Gazeta, diari on treballava la periodista. Els articles seleccionats reflecteixen diversos moments claus de la història del conflicte txetxè que Politkòvkaia va documentar amb tant d’esforç i dedicació. El llibre també conté una introducció de Carles Torner i de Llibert Ferri, una cronología del conflicte, un glossari de personatges, una bibliografia i un llistat de pàgines web d’interès que permetran als lectors contextualitzar els articles i aprofundir sobre el conflicte txetxè.