dimarts, de gener 30, 2007

Després de la batalla

Així va quedar la taula dedicada a l’exposició Hammershoi i Dreyer: gairebé buida. El gran èxit de l’exposició es va traduir en un cap de setmana molt intens, durant el qual se’ns va acabar tots els exemplars del catàleg i la major part dels llibres i dvds que havíem seleccionat. La Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, l’Xcèntric i els darrers dies de Bamako 05 van conformar una oferta ben rodona.dimecres, de gener 24, 2007

Compte enrere


Aquest munt de caixes és el resultat d’hores de recerca. Llibres i material audiovisual que serviran per acompanyar les dues exposicions que s’inauguren aquesta setmana. Demà dia 25 Hammershoi i Dreyer, sobre la qual ha publicat avui a l’Avui un magnífic article Sam Abrams.

Encara han d’arribar moltes més caixes, entre les quals els llibres alemanys per a la Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que s’inaugura el divendres dia 26. Hem d’agrair molt especialment la col·laboració de la llibreria Colibrí, de San Just Desvern, especialitzada en llibre alemany, que s’ha encarregat de seleccionar i encarregar els llibres. També cal donar les gràcies a les companyes i els companys del magatzem, que han fet tot el possible perquè els llibres arribin puntualment.

dissabte, de gener 20, 2007

Juan Ramón Jiménez


Novament hem de destacar l’aparador de laie Pau Claris. Aquesta vegada està dedicat a Juan Ramón Jiménez i el motiu és la coincidència de diverses publicacions abans i durant l’exposició que li ha dedicat la Residencia de Estudiantes. Els tres volums de les memòries de la seva dona, Zenobia Camprubí, el primer volum de la correspondència completa del poeta, Música de otros (que recull les seves traduccions d’altres poetes), el llibre inèdit Ellos o el catàleg de l’exposició que esmentàven, totes aquestes obres i d’altres més evidencien la recuperació d’un dels poetes més importants del segle XX.

dilluns, de gener 15, 2007

Inventari!


Ja portem dies preparant una de les jornades més importants de l'any: l'inventari. Cal que la base de dades de la llibreria s'ajusti a la realitat, per poder oferir un bon servei. Per això, demà

dimarts 16 de gener
tancat per inventari

dimecres, de gener 10, 2007

Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil


Del 26 de gener al 4 de febrer se celebrarà al CCCB la primera Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, amb el lema “Llegir ens porta lluny”. A banda de les moltes activitats que recull el programa (pdf), un dels trets més destacables de l’esdeveniment és la col·laboració amb la Fira del Llibre de Frankfurt, que enguany té la cultura catalana com a convidada d’honor. Així es defineix la Setmana al web del Goethe Institut de Barcelona:

Llegir ens porta lluny és el lema de les activitats que han preparat el Goethe-Institut de Barcelona i la Fira del Llibre de Frankfurt, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull: durant deu dies es podran visitar una gran mostra de llibres en alemany, anglès, castellà, català, francès i portuguès amb un total de 2.000 títols, les exposicions de llibres “Bon dia, estimat enemic” sobre la pau i “Corremón” sobre els viatges i l’exposició d’obres originals “La il·lustració contemporània a Alemanya i Catalunya”.

dilluns, de gener 08, 2007

Hammershoi i Dreyer

Després de la feinada de Nadal, ara toca preparar les properes cites al CCCB. A partir del 25 de gener i fins a l’1 de maig es podrà visitar una exposició molt singular, ja que compara les obres del pintor Vilhelm Hammershoi amb les del cineasta Carl Th. Dreyer. Com s'afirma a la presentació:

Com apuntà Poul Vad, un dels iniciadors d’aquest projecte, Dreyer fou segurament “el millor i potser l’únic veritable hereu de Hammershoi”. Seguint les seves tesis, l’exposició pretén mostrar les fortes relacions visuals i creatives entre ambdós artistes, així com en els seus mètodes, la seva comprensió íntima de l’art i les seves similituds estètiques.

dijous, de gener 04, 2007

Cinc llibres


Després d’una breu deliberació, hem triat cinc títols entre els llibres que les llibreteres i els llibreters de laie CCCB hem llegit darrerament. Dos reculls de contes: Si menges un a llimona sense fer ganyotes de Sergi Pàmies i Cementiri de butxaca de Ramon Solsona, on falta la Tomba del llibreter (PDF) que va llegir durant el lliurament del darrer Premi Llibreter: El quinto en discordia, de Robertson Davies. També tres novel·les que aborden la introspecció psicològica, cadascuna de manera diferent: El mar de John Banville, Un home de paraula/Un hombre de palabra d’Imma Monsó i Vinieron como golondrinas de William Maxwell.