divendres, de febrer 29, 2008

Dictat públic al CCCB

Entre els actes de la Setmana del Llibre en Català, Enciclopèdia Catalana organitza un dictat públic que tindrà lloc simultàniament a Barcelona (al CCCB) i a Olot (Museu Comarcal de la Garrotxa), aquest mateix diumenge, 2 de març, a les 12:00.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic (
dictat@setmanallibre.cat) o a la pàgina web de la Setmana del Llibre en Català.

Trobareu més informació a la fotografia inferior.


dimarts, de febrer 26, 2008

Polítiques culturals

Ahir va finalitzar el clicle de debats sobre polítiques culturals organitzat per l'Associació d'Actors i Directors Profesionals de Catalunya (AADPC) i laie Pau Claris. Joan Tardà d'ERC, Dolors Nadal del PPC, Josep Antoni Duran i Lleida de CiU, Joan Herrera d'ICV i Carme Chacón del PSC han presentat les seves propostes i les han contrastat amb destacats representants del món de la cultura i el periodisme.

Pablo Odell, ciberactivista cultural, ens explica la seva experiència al bloc de Tökland
.

dissabte, de febrer 23, 2008

Vides minades

Fins al dia 13 d'abril es pot veure l'exposició Vides minades:

Gervasio Sánchez ha volgut recuperar la història dels protagonistes del projecte Vides Minades que va iniciar l'any 1995. El fotògraf vol mostrar l'evolució dels afectats i els problemes que han hagut de superar en països com l'Afganistan, Cambodja, Angola i els més minats del món: Bòsnia, Moçambic, el Salvador i Nicaragua. Alguns dels protagonistes eren nens quan van ser retratats per primer cop i ara ja són adults. També inclourà retrats de països com Colòmbia, el Sudan i l'Iraq, molt afectats per les mines en els darrers anys.


dijous, de febrer 21, 2008

23-F En transició


El proper diumenge 24 de febrer acaba l'exposició En transició:

Aquesta exposició no està pensada en termes d'una descripció cronològica, narrativa, d'un episodi històric, sinó com una proposta de comprensió d'un procés complex i dens que actua de llindar entre dictadura i democràcia i que afecta i es gesta a través de les persones que el van viure.

L'últim Harry Potter


A partir de les 17:30, l'editorial Empúries celebrarà a la Plaça dels Àngels que a les 18:30, ni un minut abans, es posarà a la venda l'últim lliurament de les aventures de l'aprenent de bruixot creat per J.K. Rowling: Harry Potter i les relíquies de la Mort.

Prensentació d'Accent Editorial

Un parell d'imatges de la presentació d'ahir a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. D'esquerra a dreta: Oriol Ponsatí-Murlà, Gonçal Mayos i Josep-Maria Terricabras.


I aquí sota, els protagonistes: els llibres d'Accent Editorial.

dimecres, de febrer 20, 2008

Accent Editorial a la Universitat de Barcelona

Aquesta tarda es presenta Ecce homo de Nietzsche a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Hi intervindran Josep-Maria Terricabras, traductor del llibre i autor d'Idees de combat de la mateixa editorial, Gonçal Mayos com a representant de la UB i Oriol Ponsatí-Murlà en representació d'Accent Editorial.

Per primera vegada creuarem el carrer i muntarem la paradeta a la Universitat de Barcelona, amb els quatre títols que Accent Editorial ha publicat fins ara.

dijous, de febrer 14, 2008

El mural de REP al CCCB

Aquest és el resultat final del mural que REP ha realitzat al CCCB. Podeu seguir tot el procés d'elaboració a l'àlbum de Laura Vaccari, que ens ha cedit aquesta fotografia:

Sant Valentí


La temptació era molt gran: hem improvisat un racó de l'aparador dedicat a Sant Valentí. No hem pogut evitar-ho.

diumenge, de febrer 10, 2008

Inventari!

el dilluns dia 11 de febrer

a laie cccb

tanquem per inventariPreparar l'inventari de demà ens exigeix tota la concentració del món. Per això no hem pogut trobar un moment per fotografiar el mural de REP amb la il·luminació adequada. A veure si ho aconseguim dimarts!


dimecres, de febrer 06, 2008

Rep il·lustra el CCCB

Des del dia 3 de febrer, el CCCB acull l'il·lustrador argentí Miguel Repiso, més conegut com a REP. D'accés lliure, al vestíbul del CCCB, el mural és una reflexió sobre la relació entre humor i política.

Aquest és també el tema del debat d'avui dia 6 a les 19:30, que comptarà amb REP, Forges i Toni Batllori.Més informació a Kapdigital, el bloc del dibuixant Jaume Capdevila (Kap), i en aquest vídeo:divendres, de febrer 01, 2008

Més Breus

La col·lecció Breus compta des d'ara amb quatre nous títols. Com sempre, es tracta de conferències pronunciades al CCCB i publicades en edició bilingüe.