divendres, d’octubre 31, 2008

Les noves formes del llibre i de la lectura

Amb el cicle de xerrades sobre El futur del llibre volem compartir diferents punts de vista per entendre millor la relació entre el llibre i les noves tecnologies. Aquest dilluns 3 de novembre, a laie Pau Claris, comptarem amb Carles Lindin gràcies a la col·laboració entre laie i el Grup de Recerca Hermeneia de la UOC al IV Ciutat de Vinaròs Premi de Literatura Digital. Parlarem de nous hàbits de lectura i de literatura digital.

dimecres, d’octubre 29, 2008

Gràcies!


Som a dijous i encara no hem acabat d’endreçar la llibreria després de KOSMOPOLIS. Una feinada que troba complicitats més enllà d’aquestes quatre parets: moltes gràcies a Nacido en Barcelona, que suggereix laie CCCB per completar la tarda dels diumenges, i a Librosfera, que destaca el post que vam dedicar a Cent mille milliards de poèmes de Raymond Queneau.


diumenge, d’octubre 26, 2008

Una maleta plena de llibres

Avui a les 12:30 tindrà lloc la tercera edició d’Editing Editors dins de KOSMOPOLIS. Una bona ocasió de conèixer els reptes de l’edició independent de la mà dels quatre editors que participen a la taula rodona: Dan Simon de Seven Stories Press, Andrew Franklin de Profile Books, José María Espinasa d’Ediciones Sin Nombre i Ernest Folch d’Ara Llibres. I també gràcies a la participació d’altres editors independents que es trobaran entre el públic.

José María Espinasa va arribar dijous de Mèxic amb una maleta plena de llibres d’Ediciones sin nombre; llibres que oferim ara a laie CCCB i entre els quals destaquem tres, aprofitant també l'homenatge a Agustí Bartra que s'està celebrant a KOSMOPOLIS:

divendres, d’octubre 24, 2008

V.Vale, de ReSearch Publications, signarà llibres demà a KOSMOPOLIS

L’escriptor i editor de ReSearch Publications, V. Vale, participarà demà dissabte amb Simon Sellars i Bruce Sterling, també ballardians insignes, en la taula rodona Mites del Futur Pròxim, a partir de les 5 de la tarda.

Després, signarà exemplars dels llibres de la seva editorial a la parada que laie CCCB té al Pati de les Dones. Els qui heu vist la selecció bibliogràfica amb què hem preparat l’exposició sobre J.G. Ballard, sabeu que aquests títols han ocupat un lloc d’honor a la taula.V.Vale a la llibreria amb alguns dels seus llibres:
dijous, d’octubre 23, 2008

Lou Reed signarà llibres al CCCB

Demà divendres, de 16:00 a 17:30 h., Lou Reed signarà el llibre Travessa el foc: recull de lletres al CCCB. Serà en el marc de KOSMOPOLIS, abans del recital de poetes catalans (21:30 h.) amb Laurie Anderson, que participarà en connexió en directe des dels Estats Units.

Lou Reed a l'entrada del CCCB després de la roda de premsa d'avui

KOSMOPOLIS: Imatges del primer dia

Ahir va ser un dia molt intens: tota la feina dels companys del CCCB es començava a veure recompensada per una gran afluència de públic. A la llibreria, lectors, escriptors, editors, etc. miraven amb atenció els llibres que hem seleccionat per a KOSMOPOLIS mentre arribaven comandes d’última hora, separàvem els llibres per a la parada i intentàvem mantenir la llibreria endreçada.


Gao Xingjian signa un exemplar de La raó de ser de la literatura
Molta gent va haver de seguir dempeus les paraules de Gao Xingjian
Un detall de la parada que tenim al Pati de les Dones

dimecres, d’octubre 22, 2008

Invitacions per a KOSMOPOLIS

Durant aquests dies previs a la inauguració de KOSMOPOLIS no hem parat de buscar espai per als llibres que hem seleccionat, de trucar i enviar mails per enllestir els darrers detalls i de parlar amb els companys de laie i del CCCB per resoldre els imprevistos que van sortint.

Avui és el gran dia i tenim invitacions per a KOSMOPOLIS: n'hem reservat algunes per als lectors del bloc perquè volem compartir la feina feta. Són invitacions per a un sol dia i només cal que ens envieu un correu electrònic amb assumpte "invitació KOSMOPOLIS" perquè us les guardem. Avisarem quan s'acabin.

Samarreta KOSMOPOLIS: 19 €

dilluns, d’octubre 20, 2008

divendres, d’octubre 17, 2008

Roda de premsa de KOSMOPOLIS


Juan Insúa i Josep Ramoneda a la roda de premsa d'avui

Avui s’ha celebrat la roda de premsa per presentar KOSMOPOLIS, la Festa Internacional de la Literatura. Josep Ramoneda i Juan Insúa han coincidit a l’hora de destaca que un dels temes més importants de l’edició d’enguany és la relació entre literatura i compromís social. La participació de Gao Xingjian, Tzvetan Todorov, Jon Lee Anderson, J.M. Coetzee, Dave Eggers, Elias Khoury, Dan Gillmor, etc... girarà al voltant d’aquesta relació, sense oblidar, però, la influència de les noves tecnologies a l’hora de fomentar i difondre l’esperit crític.

També s'ha donat a conèixer el videoblog de KOSMOPOLIS.

dijous, d’octubre 16, 2008

Kosmopolis 2008: La recta final

La instal·lació de l'aparador que ha dissenyat Juan Insúa, director de Kosmòpolis, per a la laie CCCB marca la recta final que ens conduirà a l'edició d'enguany. Aparador que reproduirem a laie Pau Claris.

A partir de demà començaran a arribar els llibres que hem seleccionat a la bibliografia de Kosmòpolis (també en PDF)...

dilluns, d’octubre 13, 2008

Presentació de Simone Weil: el silenci de Déu, amb Jaume Casals, Ignasi Moreta, Victoria Cirlot, Toni Comín, Carmen Revilla i Josep Otón

Avui a les 7 del vespre es presenta Simone Weil: el silenci de Déu de Josep Otón al Mirador del CCCB.

Obriran l'acte:

Jaume Casals, director de l'Institut d'Humanitats de Barcelona
Ignasi Moreta, editor


Hi intervindran:

Victoria Cirlot, professora de la Facultat d'Humanitats de la UPF
Toni Comín, diputat al Parlament de Catalunya
Carmen Revilla, professora de la Facultat de Filosofia de la UB
Josep Otón, autor del llibre


En paraules dels editors:

En aquest llibre, Josep Otón prossegueix el seu estudi de la interioritat de místics, artistes i pensadors centrant-se en l’anàlisi de l’experiència personal weiliana. Amb la convicció que no hi ha cap ruptura entre la Weil revolucionària i compromesa amb la lluita obrera, i la Weil dedicada a la recerca religiosa, Otón se centra en un text enigmàtic —l’anomenat «Prologue»—, l’anàlisi del qual li permet desvelar alguns trets fonamentals de la relació entre l’ésser humà i el Misteri. El «Prologue» reflecteix la contradicció que amara el recorregut vital de Weil perquè narra dues experiències contraposades: una trobada i una absència. L’escriptora hi descriu l’encontre amb un personatge desconegut i, després, com aquest misteriós visitant l’abandona. És una metàfora de la vida espiritual: Déu es revela i s’oculta, es manifesta i s’amaga.


dijous, d’octubre 02, 2008

Arquitectures de la por

Avui i demà se celebra al CCCB el debat «L’espai públic en el punt de mira: Art i tecnologia a la ciutat de la seguretat».

Aquestes tecnologies de la seguretat se centren cada vegada més en les pràctiques prosaiques de la vida diària, gravant els desplaçaments de la gent als carrers i als mitjans de transport, o verificant-ne constantment la identitat. Al nostre entorn més proper també proliferen els sistemes de vigilància de gran abast, com el que monitoritza la zona de l'estret de Gibraltar i les illes Canàries, alhora que la creació de nous mecanismes de control dels immigrants il·legals, com ara els centres d'internament, causa controvèrsia i debat en nombrosos sectors de la societat.Alguns dels participants del debat col·laboren al nou lliurament de la col·lecció Urbanitats


Louise Amoore, Julie-Anne Boudreau, Angharad Closs, Jordan Crandall, Ulrike Engel, Frank Furedi, Stephen Graham, Francisco R. Klauser, Peter Marcuse, Francesc Muñoz, Deborah Natsios i Jeremy Packer.


dimecres, d’octubre 01, 2008

Docúpolis 2008


Fins al dia 5 d'octubre se celebra el Festival Internacional Documental de Barcelona Docúpolis al CCCB. A banda de les obres que opten a comcurs, la programació inclou retrospectives dedicades a Mèxic, a Javier Corcuera, Delicatessen 2008, seminaris, etc.


Com sempre, hem preparat una selecció bibliogràfica al voltant de l'esdeveniment, a més a més d'oferir dvds d'Isaki Lacuesta, Chris Marker, José Luis Guerín, Johan van der Keuken, etc.