dimecres, de desembre 31, 2008

L'últim Mcsweeney's

Avui ens han arribat uns pocs exemplars del núm. 29 de la revista Mcsweeney's, que dirigeix Dave Eggers.
En paraules de l'editor:

With our biggest line-up in quite a while – fifteen stories from writers like Yannick Murphy, Roddy Doyle, Ben Greenman, and Peter Orner – McSweeney's 29 offers everything a good book should: there is jungle warfare, there are boomerang factories, there are tragedies and romances and animals it might not have been wise to bring home. There is also art on every damn page, and a finely die-cut cover, wrapped in several kinds of cloth, that will make other people want to grab this one right out of your hands, so watch out.

Table of contents

dimarts, de desembre 30, 2008

La tentación del fracaso

Tal como ocurrió con Prosas apátridas, Seix Barral reedita una de las obras fundamentales del dietarismo en español: La tentación del fracaso, de Julio Ramón Ribeyro. La problematización de la realidad a partir del contraste entre identidad y alteridad nos conduce a un itinerario en el que obra y vida son indiscernibles.

En palabras del autor:

El diario se convirtió para mí en una necesidad, en una compañía y en un complemento a mi actividad estrictamente literaria. Más aún, pasó a formar parte de mi actividad literaria, tejiéndose entre mi diario y mi obra de ficción una apretada trama de reflejos y reenvíos.» La tentación del fracaso es una lectura apasionante, una obra imprescindible en la trayectoria de uno de los más notables cuentistas hispanoamericanos y es, sin duda, uno de sus logros más significativos.

dilluns, de desembre 29, 2008

Un quadrat groc

Si Un punt vermell
us va merave-
llar,el 2 blau
us va sorpren-
dre, i amb els 600 punts negres encara no n'hi va haver prou,


ja tenim Yellow Square, el nou llibre pop-up de David A. Carter:

dissabte, de desembre 27, 2008

Scanimation!

Una de les moltes troballes de 2008 ha sigut Gallop!, que ja té versió en castellà: ¡Al galope!Fa poc que ens ha arribat la continuació: Swing!


Al video, Rufus Butler Seder ens explica com va idear l'Scanimation, l'efecte òptic que trobem en aquests llibres tan sorprenents


dimarts, de desembre 23, 2008

Horaris de nadal

Horaris de Nadal:

dimecres 24: de 10:30 a 15:30
dijous 25: tancat
divendres 26: de 10:30 a 15:30

dimecres 31: de 10:30 a 15:30
dijous 1 de gener de 2009: tancat

dilluns 5 de gener: de 10:30 a 20:00
dimarts 6 de gener: de 10:30 a 15:30 (servei d'urgències)

la resta de dies mantenim l'horari habitual: de dilluns a diumenge, de 10:30 a 20:30

Aprofitem per a reproduir algunes de les postals de Nadal més originals que hem rebut durant aquests dies:Silenci?


dissabte, de desembre 20, 2008

Camille Rose Garcia


Les nines de Camille Rose Garcia, la coneguda il·lustradora il·lustradora californiana, han vingut a temps de donar el seu toc especial a les Festes de Nadal i de Cap d'Any.

Cadascuna costa 80 € i són articulades
El llibre The Saddest Place on Earth costa 36 €

divendres, de desembre 19, 2008

Drap Art 2008

Fins al diumenge 21 de desembre es pot gaudir del Festival Drap-Art'08...

... al Pati de les dones...

...a l'interior del CCCB...

... i a la llibreria: la vaca costa 48 € i els cérvols costen 50 €

Postal de Nadal 2008

El CCCB us vol desitjar unes bones festes amb aquesta divertida Postal de Nadal 2008:

dijous, de desembre 18, 2008

Museo tipográfico urbano

Avui, a les 19:30 h., es presenta al FAD el llibre de Ricard Huerta

La descripció de l'editorial:
Aquest llibre proposa una nova mirada a la ciutat, alhora que obre inusuals espais vinculats a l'àmbit cultural. L'entorn urbà se'ns ofereix replet de missatges, d'elements que poden resultar molt atractius si els observem des de perspectives renovades, frontereres, suggeridores, creatives. Es reivindica aquí caminar com pràctica estètica, el passeig com argument cultural. Seguint la ruta de les lletres trobem trajectòries que ens condueixen a l'art, al patrimoni, a la literatura, a la fotografia, i molt especialment cap al context educatiu. L'autor il.lustra amb fotografies cadascun dels aspectes que van construint aquestes teranyines complexes, assumptes socials que acaben tenint en les nostres vides un profund calat emotiu, ja que participen de cada moment dels nostres recorreguts sensitius. Una invitació al passeig tipogràfic.

dimecres, de desembre 03, 2008

Geografías personales

En You Are Here: Personal Geographies amd Other Maps of the Imagination, K. Harmon trasciende todo límite geográfico con una selección de mapas bastante fuera de lo común, porque cuando no responden a viejas creencias, son el reflejo de un determinado punto de vista donde el sentido del humor, la imaginación y la ingenuidad están al orden del día. Los hay anónimos, de artistas consagrados —William Wegman—, Ed Ruscha, Guillermo kuitca, González-Torres, etc.- surrealistas y temáticos.

En la misma línea también sugerimos:
Atlas, Schmatlas: A superior Atlas of the World
Formulas for Now de Hans Ulrich Obrist.

Untitled de Guilermo Kuitca


Mapa tipográfico San Serriffe, anónimo

Mapa "Aleph" d'Escòcia

dimarts, de desembre 02, 2008

Errata naturae

Una de les editorials independents que més ens ha sorprès darrerament és Errata naturae, per la selecció de títols i pel bon gust a l'hora d'editar-los.

Fa poc que hem descobert Amorlangosta el bloc de David Sánchez, l'artista que ha dibuixat les portades de l'editorial i protagonista indiscutible de la recent edició d'El Destripador, de Robert Desnos, gràcies les il·lustracions del llibre, bellíssimes i inquietants com la que podeu veure a la portada.

dilluns, de desembre 01, 2008

Quack!

Podríem dir que Quack! Tales of Medical Fraud és el catàleg del Museum of Questionable Medical Devices. El frau mèdic presentat amb xerrameca científica no és cosa d'ara: tractaments contra la calvície, mètodes per aprimar-se, lectors de pensaments, allargament de determinades parts del cos, etc. han existit des de fa molts anys, amb recursos gràfics que han sobreviscut al pas de les dècades...