dilluns, d’agost 03, 2009

Gandules 2009

Les gandules descansen...

Avui a les 20:00 comença Gandules'09: Playing cinema, amb una trobada entre Nicolas Klotz i Elisabeth Perceval, director i guionista respectivament de La veu humana, que ens parlaran dels seus projectes.

L'edició d'enguany estarà dedicada a la relació entre música i cinema, amb una atenció especial al jazz, amb motiu de l'exposició El segle del Jazz.

Playing Cinema va de la música al cinema: dels músics interpretant als cineastes tocant amb la càmera, filmant els intèrprets, jugant amb la música i el so, inventant ritmes en el rodatge i el muntatge. La relació entre cinema i música és profunda quan un mitjà no il·lustra l'altre ni hi està supeditat, sinó que s'inspira en els seus gestos creatius per adaptar-los i interpretar-los. Perquè el cinema té molt a veure amb la música: pot retenir la intimitat lírica de les cançons pop, la immediatesa improvisada del jazz, la meticulositat estilitzada de la gravació en estudi, l'austeritat acústica i l'energia elèctrica del rock. Són històries, de la música i del cinema, que s'entrecreuen i es reinventen. Històries en què el cinema interpreta, toca, actua i juga.
Les cadires esperen als que arribin més tard.