dimecres, d’octubre 21, 2009

Cerdà i la Barcelona del futur, nova exposició al CCCB
Ja es pot visitar Cerdà i la Barcelona del futur. Realitat versus projecte, que romandrà al CCCB fins al 28 de febrer de 2010. El catàleg, dirigit pels comissaris de l'exposició Joan Busquets i Miquel Coromines, és ja una obra de referència en tant que posa al dia el coneixement que tenim sobre Cerdà i la seva projecció futura.

L’exposició mostra l’obra d'Ildefons Cerdà com a símbol de la ciutat i alhora com a treball en curs. Un projecte precursor del desenvolupament de l’urbanisme contemporani que ara es pot veure des de perspectives inèdites :

Més de dos-cents documents entre plànols, maquetes, instal·lacions, estadístiques, audiovisuals i, fins i tot, algunes intervencions artístiques (Joan Fontcuberta, Maria Rubert), ens permeten comprendre millor el funcionament de l’Eixample barceloní o descobrir models urbanístics similars arreu del món com el Manhattan de Nova York, amb una trama urbana semblant a la de l’Eixample i amb unes característiques urbanes sorprenentment similars.Esquema infogràfic d'una illa de l'Eixample amb el subsòl.