dilluns, de novembre 16, 2009

llibres artístics infantils

Grans artistes per a petits lectors, els llibres artístics infantils per descobrir o redescobrir

Avui comença a Laie Pau Claris un cicle dedicat als llibres d'il·lustració infantil que opten per l'ambició i pel risc estètic i assoleixen una bellesa sorprenent. Pascal Humbert ens guiarà per aquest món fascinant.


dilluns 16 de novembre 2009, al cafè de la llibreria laie, 19:30 h
La infància de les avantguardes
En aquesta primera sessió farem un repàs dels fantàstics llibres d'artistes dirigits als infants que es van publicar des de la Revolució Russa fins al món canviant que va deixar la Segona Guerra Mundial.dilluns 23 de novembre 2009, al cafè de la llibreria laie, 19:30 h
Munari / Komagata un herència més enllà dels continents
En aquesta sessió veurem per què es considera Komagata un hereu de Munari i buscarem els ponts entre els llibres dels dos autors; entre Europa i Orient.


dilluns 30 de novembre 2009, al cafè de la llibreria laie, 19:30 h Joies d’avui, el relleu contemporani
En aquesta última sessió buscarem quins són els artistes actuals que han pres el relleu.Apassionat per les riques relacions entre les avantguardes pedagògiques i artístiques, Pascal Humbert, nascut a França i exiliat a l'Empordà, s'ha especialitzat en els llibres infantils fets per artistes. Enfoca l'àlbum il·lustrat com un món en si, amb els seus grans continents però també amb terres ignotes i arxipèlags desconeguts que li encanta donar a conèixer. És grafista, cartellista, professor, crític, formador, conferenciant a universitats i tallerista (indistintament amb xiquets, estudiants i adults). També treballa com a artista de la imatge, en el camp del grafisme d'autor, des de 1992. I és cofundador del petit col·lectiu anomenat l'atelier des arpètes (el taller dels aprenents), amb el qual exposa arreu del món, i participa en diferents jurats, workshops i xerrades.

2 comentaris:

sfer ha dit...

Ala... se m'ha passat totalment!
Les sessions són gratuïtes o amb inscripció prèvia?

algú de la laie ha dit...

són gratuïtes, i val la pena perquè Pascal Humbert és un crack!