dijous, de febrer 26, 2009

Objectes visionaris

Il·luminacions: Catalunya visionària ha sigut un bon pretext per portar a la llibreria objectes relacionats amb la rauxa, una selecció que ha sigut possible gràcies a la complicitat amb els companys d'altres llibreries i botigues Laie. Uns n’oferim una petita selecció:

La neobarretina: imprescindible. 29 €

La bossa catalana: una mostra indiscutible de disseny perdurable. 32,50 €

Joguines de Torres-Garcia, perquè l'esperit de les avantguardes es mantigui sempre fresc. Tenim diversos models, el tucà de la foto costa 85 €

Hi ha moltes maneres de recordar el geni d'Antoni Gaudí. Les tasses, més serioses, costen 7,50 € cadascuna. Els ninots de cautxú, més divertits i sorollosos, costen 7 € cadascun.

dimecres, de febrer 25, 2009

Llibres d'artista

Aprofitant l'exposició Il·luminacions: Catalunya visionària, hem fet una petita selecció de llibres d'artista publicats per l'editorial Polígrafa. Evidentment, podem encarregar qualsevol dels llibres que mantenen al seu catàleg.
Uroxos de ZUsh/Evru
Homenatge a Joan Prats, amb textos de J. V. Foix, J. Dupin, A. Cirici, L. Buñuel, J. Teixidor, J. Cage, J. L. Sert, Stockhausen, J. J. Sweeney, M. Tapié, R. Penrose y P. Waldberg i reproduccions de Miró, Calder, Chillida, Tàpies, Guinovart, Ràfols-Casamada, Brassai, Llorenç Artigas, Védova, Brossa, Català-Roca, Villelia, Viladecans, etc.

Joan Brossa i Eduardo Chillida: A peu pel llibre
Joan Brossa i Frederic Amat: Tal i tant

Joan Brossa i Antoni Tàpies: U no és ningú

dimarts, de febrer 24, 2009

Bamako: VII trobada africana de fotografia

Amb el subtítol A la ciutat i més enllà, s'inagura avui al CCCB la setena edició de Bamako, una oportunitat excepcional per conèixer Àfrica a través de la mirada dels seus fotògrafs.


Catàleg de l'exposició, 15 €

En paraules dels organitzadors:

Aquesta edició posa l'accent en la fragilitat de la ciutat i la vida urbana, les xarxes de relacions entre individus i grups socials, en les construccions a mig fer i en el desconcert dels qui les habiten. També en les resistències, les lluites quotidianes, la mirada desafiant dels joves i la seva creativitat. És així que aquesta exposició plasma en imatges la recerca d'una urbanitat encara indefinida, mutant, en permanent construcció i reconstrucció. Com tota ciutat viva.

I com a aperitiu, un breu vídeo sobre l'exposició:

dijous, de febrer 19, 2009

Imatges d'Il·luminacions: Catalunya visionària

Jordi Colomer i la Torre Agbar
Txeca on s'aplicaven les troballes de les avantguardes per torturar els presoners

Detall del material sobre les noces entres les estàtues de Colom (Barcelona) i de la Llibertat (Nova York)

Missatge eloqüent


Tàpies i la barretina

Esborrany de Bronwyn, de J.E. Cirlot

divendres, de febrer 13, 2009

Manuel Delgado i Ferran Mascarell a Laie Pau Claris


El dilluns dia 16 continuarà el cicle Barcelona, quins models? amb el diàleg entre Manuel Delgado, autor de La ciudad mentirosa: Fraude y mideria del 'Modelo Barcelona', i Ferran Mascarell, autor de Barcelona y la modernidad: La ciudad como proyecto de cultura. Dos autors que interpreten el desenvolupament que ha experimentat Barcelona a partir de la transició de
manera diferent i que, sens dubte, contribuiran a enriquir la nostra percepció del tema.
Serà dilluns a les 19:30 al cafè de
Laie Pau Claris
dijous, de febrer 12, 2009

Les millors obres de la rauxa catalana


"Les millors obres de la rauxa catalana": així defineix Josep Ramoneda, al Quadern del diari El País, l'exposició Il·luminacions: La Catalunya visionària, que s'inaugura el proper dia 17 de febrer i que es mantindrà, com a mínim, fins al 17 de maig.

Preparar la bibliografia ha sigut molt complicat perquè calia seleccionar entre infinitat de llibres. Esperem que l'esforç respongui a les necessitats dels visitants.

Grup a FacebookHem creat un grup Laie CCCB a Facebook, a partir del perfil que hi té Laie Pau Claris, amb el desig de trobar un nou espai per compartir activitats i troballes.

Esperem que la feina ens deixi anar actualitzant de tant en tant!

dimecres, de febrer 04, 2009

Contra la crisi, fes butxaca!

Com cada any per aquestes dates, les editorials han tingut especial cura de les edicions de llibres de butxaca, els quals han guanyat un merescut protagonisme tant a l'aparador com a l'interior de la llibreria.

Enguany, però, el llibre de butxaca ens serveix per afrontar el temor a la crisi i ens recorda que les coses de més valor no són les costen més diners.dimarts, de febrer 03, 2009

Dos inèdits de Pere Calders

Demà dimecres es presenten les edicions crítiques dues obres inèdites de Pere Calders: La marxa cap al mar i Sense anar tan lluny.L'acte tindrà lloc a les 19:30h, a la sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans
carrer del Carme 47, Barcelona