dilluns, d’abril 27, 2009

Claudio Magris al CCCBDemà dimarts, dia 28 d'abril, Claudio Magris clourà el cicle Impureses que s'ha celebrat des del gener al CCCB. Serà a les 19:30 h.
Com que l'aforament és limitat, recomanem comprar les entrades amb prou antelació. En qualsevol cas, la conferència «Ulisses i la modernitat» es podrà seguir en directe a la web del CCCB o veure-la posteriorment, al igual que totes les conferències del cicle.

divendres, d’abril 24, 2009

Sant Jordi 2009: els més venuts a Laie CCCB


Moltes gràcies a tots els que ahir vàreu venir a Laie CCCB per celebrar la festa de Sant Jordi: ha sigut la millor de la nostra història!

Us oferim la llista de llibres més venuts, amb el benentès que ahir es van vendre centenars de títols diferents, de tota mena.


  1. Pilar Parcerisas (ed.): Il·luminacions: Catalunya visionària

  2. Javier Cercas: Anatomia de un instante

  3. Miranda July: Nadie es más de aquí que tú / No One Belongs Here More Than You

  4. Ajo: Micropoemas

  5. Esther K. Smith: How to Make Books

  6. Tim Burton: La trista mort del noi ostra / La melancólica muerte de chico ostra / The Melancholy Death of Oyster Boy

  7. Woody Allen: Cuentos sin plumas

  8. Berenice Guidat (ed.): Bamako 07

  9. Slavoj Zizek: Violència / Sobre la violencia

  10. Serguei Dovlàtov: La zona

dijous, d’abril 23, 2009

Un Sant Jordi il·lustrat

Dues de les nostres editorials favorites ens han enviat felicitacions de Sant Jordi. A dalt la de Rebeca Luciani per a Kalandraka, i a sota la de Miguel Ángel Díez per a Faktoria K


Món Llibre continua al Palau de la Virreina


Com a prolongació de Món Llibre, hem muntat una parada al Palau de la Virreina, amb llibre infantil i juvenil, especialment àlbums il·lustrats per a totes les edats.

dimecres, d’abril 22, 2009

Laie CCCB en El ojo fisgón


Agradecemos a Martín Gómez que nos haya invitado a participar en las recomendaciones de Sant Jordi de su blog.

Un Sant Jordi històric

Destaquem cinc títols d'història entre la selecció de novetat i llibre de fons que tenim a Laie CCCB. Evidentment, a Laie Pau Claris n'hi han molts més!


Llibres recomanats: Sant Jordi 2009

Novel·la, història, filosofia, art, poesia, assaig... els llibres ens permeten apropar-nos a totes les manifestacions de la cultura, amb esperit crític o lúdic, amb ànim de descobrir coses noves o d’aprofundir en les que més ens interessen. La diada de Sant Jordi ens permet celebrar aquesta diversitat i nosaltres la volem reflectir en la selecció de novetats que hem preparat per a la parada que, com cada any, muntem a la cantonada del carrer de Casp amb el Passeig de Gràcia.

El 10% de descompte és un bon pretext per gaudir de la diada, i també una molt bona manera de celebrar-la és propiciar la trobada entre escriptors i lectors. Per això, tornem a organitzar la signatura de llibres, perquè és un dels trets que millor defineixen la Diada de Sant Jordi.


dimarts, d’abril 21, 2009

Un Sant Jordi de disseny


Recomanem cinc llibres per Sant Jordi, però tenim molts més a la llibreria Per estar al dia de les noves tendències i conèixer la història del disseny.Un Sant Jordi visionari

.


L'exposició Il·luminacions: Catalunya visionària és una bona raó per celebrar Sant Jordi amb els artistes, poetes, inventors, filòsofs, etc. més arrauxats de la cultura catalana. Aquí hem triat alguns llibres, però la selecció bibliogràfica és més àmplia.dijous, d’abril 16, 2009

Laie CCCB en la Revista de Letras

Cinco libros recomendados para este Sant Jordi por el equipo de Laie CCCB. Para averiguar cuáles son, sólo hay que clicar la imagen inferior y acceder a la Revista de Letras, que amablemente nos han invitado a colaborar:

dimecres, d’abril 15, 2009

Món Llibre 2009

Últims detalls perquè Món Llibre sigui, un any més, la festa del llibre infantil i juvenil.

Una ocasió de prolongar l'experiència de la lectura amb jocs i activitats, de compartir-la amb amics i familiars.

Una oportunitat de descobrir nous personatges, temes, escriptors, il·lustradors...


Els dies 18 i 19 d'abril, al CCCB i al MACBA, Centenars de llibres, i un descompte del 10% a Laie CCCB, per celebrar Sant Jordi abans de Sant Jordi.


dissabte, d’abril 11, 2009

Sortim a Barcelona Metropolitan Magazine


A l’article “Take your pick” del número d’abril de la revista Barcelona Metropolitan Magazine, Nancy Todd destaca la nostra llibreria:

Surprises always await at the Centre of Contemporary Culture of Barcelona (CCCB), and their gift store is also full of twists. The Centre is known for its diversity in lectures, festivals, concerts films and artistic research. This diversity is represented in their 8,000-10,000 titles, 25 percent of which are in English. The shop is branch of Laie bookshop, and categories of titles include social commentary, film, architecture and graphic design. Books on philosophy are among the best-sellers and special orders are welcomed.

Els agraïm moltíssim la seva amabilitat i atenció.

dijous, d’abril 09, 2009

La ruta del disseny a Barcelona

Barcelona Centre de Disseny ha publicat una guia de butxaca amb els principals punts d’interès de la ciutat pel que fa a la creació i difusió del disseny que es fa a la ciutat. De les set llibreries seleccionades, tres són llibreries Laie:

Laie CaixaForum
Laie La Pedrera
Laie CCCB

No cal dir que aquest això comporta molta responsabilitat i que ens estimula a millorar la selecció de llibres i objectes, perquè representi les tendències més innovadores i també els títols de referència de tot el món.

dimecres, d’abril 01, 2009

Las formas del libro

Ya ha salido a la venta el número 305 de la revista Quimera. En el mes del Día del libro, incluye el dossier "Las formas del libro", que nació gracias a la última edición de Kosmópolis.

Colaboran en el dossier: Joan-Elies Adell, Laura Borràs, Albert Ferré, Damià Gallardo, F.Xavier Llopis Bauset, Joaquín Rodríguez y Jaime Salazar.
Un fragmento de la introducción:

Kosmopolis es un acontecimiento literario de primer orden que en cada edición nos obliga a realizar un gran esfuerzo de búsqueda y selección bibliográfica, ya que las actividades aspiran a reflejar la complejidad de la creación literaria contemporánea. Por esta razón se dan cita figuras consagradas de la literatura universal junto a propuestas más experimentales, de la poesía fonética a la creación colectiva a través de internet, entre otras muchas. En la edición de 2008, además, presentábamos la colaboración entre Laie y el Premio Ciudad de Vinaroz de Literatura Digital, para lo cual encargamos ejemplares de las publicaciones más relevantes que habían aparecido recientemente sobre este tema y sus siempre difusos contornos. Pocos días antes de la inauguración tuvimos, sin embargo, que retirar buena parte la bibliografía de importación porque se estaba vendiendo mucho más rápidamente de lo que habíamos previsto. La intención era salvar algunos títulos para, al menos durante el primer día de Kosmópolis, mostrar la gran diversidad de libros que abordan la relación entre literatura y tecnología. Parece una paradoja que un ámbito como el de la literatura digital, que se lee o navega en pantalla, que cuenta con centenares de obras y de estudios de acceso gratuito en internet —basta con dar un paseo por Hermeneia para percibir su expansión en todo el mundo— suscite, sin embargo, la necesidad de comprar libros de papel.

La experiencia en la librería nos venía avisando de que no hay tal paradoja, de que las lecturas en pantalla y en papel no son incompatibles, que cada una exige una determinada competencia lectora y ofrece formas diferentes de acceder al conocimiento. Rodeados como estamos de universidades y escuelas de diseño, o de librerías especializadas que nos estimulan a mejorar cada día en nuestro oficio, no resulta difícil percibir que los clientes, en su mayoría jóvenes que están habituados a navegar a través de las innovaciones tecnológicas —ya sea por razones académicas, laborales o de ocio—, buscan en el libro de papel una experiencia diferente a la de la lectura en pantalla. Y no sólo por placer, ya que de la capacidad de acceder a la información dependen también el rendimiento laboral y el académico.