dijous, de juliol 30, 2009

Tres àlbums il·lustrats

Malgrat que l'activitat editorial s'alenteix durant l'estiu, no deixen d'arribar llibres d'allò més inquietants, com aquest Parade? de Philippe Parreno i Johan Olander:

Sixteen monsters are presented, described, and illustrated. In the form of a fable written by the artist, the parade of monsters confronts the reader with figures such as Propaganda Rabbit, Beamer, Audiotron, and Reality.

Amb una estil molt diferent, The Red Shoes és una adaptació del conte de Hans Christian Andersen a càrrec de l'il·lustrador Sun Young Yoo i l'escriptora Gloria Fowler .Un altre àlbum il·lustrat que ens ha agradat molt és The Flight of the Mermaid, il·lustrat per Bhajju Shyam i amb textos de Gita Wolf i Sirish Rao:

Retaining the fabular quality of the original Andersen story, this poetic version of the mermaid’s tale takes place in a tribal cosmos, where the human is never isolated from the rest of nature. The worlds of water, land and air are intertwined, as the mermaid struggles to find a place for herself as a human being.

dimarts, de juliol 28, 2009

Jazz, de Joan Josep TharratsEntre les joies que s'han anat incorporant a la bibliografia de l'exposició El segle del Jazz, tenim el facsímil del número 19 de la revista barcelonina negre + blues, de l'any 1955. Un lliurament molt especial perquè inclou el quadern Jazz de Joan-Josep Tharrats, que es pot veure a l'exposició.revista negre + blues n.19:
95 €

dimecres, de juliol 22, 2009

El catàleg d'El segle del Jazz

El segle del jazz, catàleg: 18 €La inauguració de l'exposició El segle del Jazz va aplegar ahir molta gent, i tots els comentaris que s'escoltaven eren d'elogi. L'exposició, de fet, conté una gran quantitat de materials de molt diversa procedència, en un esforç de documentar l'evolució en la recepció del jazz al llarg del segle XX. El catàleg és la millor eina per recordar i prolongar l'experiència de la visita.

dilluns, de juliol 20, 2009

El segle del jazz

Demà s'inaugura l'exposició El segle del jazz, que es podrà veure fins al 18 d'octubre, i avui toca muntar les taules dedicades a la bibliografia i als objectes que hem seleccionat, amb el petit enrenou que això implica.

diumenge, de juliol 19, 2009

Els glaçons arribats de l'espai exterior

Per tal de refrescar els coneixements de cultures extraterrestres de cara a futures invasions alienígenes, res millor que uns glaçons que reprodueixen amb extremada exactitud els invasors. I per només 10 €.

dissabte, de juliol 18, 2009

España es sobrenatural

Mondo brutto y Vacaciones en Polonia se alían bajo la mirada atenta de la editorial Melusina para ofrecer un exhaustivo y científicamente hilarante estudio de los fenómenos paranomarles que han tenido lugar en España, para maravilla de incrédulos y adictos a la fantaciencia: España es sobrenatural: lo más selecto del ocultismo ibérico.


El lector encontrará "ovnis, apariciones, médiumnidad, telepatía, teletransportación, viajes en el tiempo, criaturas fabulosas, fantasmas, espectros y duendes, lluvia y carros de fuego, licuefacciones y materializaciones chungas".

Nueve de cada diez dentistas lo recomiendan.


divendres, de juliol 17, 2009

Fast Forward: el Grec al CCCB

Itàlia és el país invitat a l'edició d'enguany del Festival Grec. El CCCB acollirà durant aquest cap setmana el cicle Fast Forward, amb una mostra de les propostes més innovadores de l'escena emergent italiana.

Us oferim alguns fragments dels espectacles que podreu veure els dies 18 i 19 de juliol al CCCB.

Crac de la companyia Motus


La più piccola distanza de la companyia Pathosformel

Seigradi Concert per a veu i música sintetitzada de la companyia Santasangre

ed-awards 2009


El catàleg dels ED Awards 2009, els premis europeus de disseny, s'ha incorporat al nostre fons de llibres de disseny, una selecció de les obres de referència per estar al dia dels estudis consagrats i de les noves tendències.

dimecres, de juliol 15, 2009

Qüestionari quinqui

Amanda Cuesta i Mery Cuesta, comissàries de l'exposició Quinquis dels 80, responen a preguntes sobre les bandes sonores, actors, escenes, etc. de l'univers quinqui.

dimarts, de juliol 14, 2009

La revista Exit

Exit és un referent entre les publicacions dedicades a l’actualitat artística. A Laie CCCB ens agrada mantenir un fons de números antics de les revistes Exit i Exit Express, a més dels monogràfics d’Exit Book i de publicacions com 100 artistas españoles / 100 Spanish Artists, Periferias o Madrid abierto 2004-2008.

El darrer lliurament d'Exit Express està dedicat a l’edició número 53 de la Biennal de Venècia, una bona ocasió per descobrir o aprofundir en artistes i tendències actuals


dimarts, de juliol 07, 2009

Recomanacions per a l'estiu

Les setmanes de descans que coincideixen amb l’estiu són un bon moment per llegir de tot. Cada llibre és un viatge a terres que són alhora desconegudes i familiars, una escapada on sempre trobem alguna forma d’aventura. Confiem que els llibres que us suggerim (de la narrativa a l’assaig científic) compleixin les expectatives.

art i arquitectura

ciència

cinema, teatre i música

filosofia i història de les religions

història i ciències socials

infantil i juvenil

estudis literaris

narrativa

poesia i clàssics

dilluns, de juliol 06, 2009

Universals humans: Zoltán Kövecses al CCCB


Avui comença el cicle de conferències Universals humans. Les conferències comencen a les 19:30, al CCCB.

— 6 de juliol: Necessitat de la metàfora, a càrrec de Zoltán Kövecses.
— 13 de juliol: Càstig i exclusió social: formes del poder, a càrrec de Miguel Morey.
— 20 de juliol La construcció del símbol, a càrrec de Philippe Walter.
La pregunta sobre els trets comuns a l'ésser humà sempre ha estat vigent en el pensament de l'home que es busca a si mateix. Fins a quin punt podem parlar de naturalesa humana i a partir de quin altre hem de reconèixer l'empremta cultural? Tot i els prejudicis del gènere, la raça i l'estatus social que han imperat a la majoria de cultures al llarg de la història, la idea d'una arrel comuna en l'home ha estat sempre present a la filosofia i a la religió. Tanmateix, durant el segle XX, i després de la crisi dels sistemes de valors tradicionals, l'enfocament relativista a les ciències socials va acabar per fixar més l'accent en una visió d'especificitat individual. Darrerament, però, els nous camins de la genètica, la psicologia cognitiva, la lingüística o l'antropologia han tornat a obrir la qüestió dels universals humans, ara plantejada des d'una perspectiva multidisciplinària que pretén superar la mirada transcendentalista en la reflexió sobre la naturalesa humana.

divendres, de juliol 03, 2009

Outlet Laie CCCB

Per raons d'espai, hem de baixar el preu de llibres que estan una miqueta malmesos o que fa molt que els tenim a la llibreria. Títols de primeres marques internaciones que oferim amb descomptes que sovint superiors al 50 %.

Aquí mostrem alguns llibres, però a Laie CCCB n'hi han molts més:


Peter Halley: Contamination
Abans 84,25 €
Ara: 39 €

Paul McCarthy at Tate Modern
Abans: 39,45€
Ara: 19 €

Jim Sangster: Scorsese
Abans: 26,80 €
Ara: 15 €


Lucio Fontana: Paintings, Sculptures and Drawings
Abans: 30 €
Ara: 15 €

John Waters: Director's Cut
Abans: 53,65 €
Ara: 35,00


David Cunningham i Nigel Mapp: Adorno and Literature
Abans: 90,45 €
Ara: 39 €

Screenplay and Essays on the Film Derrida
Abans: 29,90 €
Ara: 15 €

L'esthétique des philosophes
Abans 29,85 €
Ara: 15 €