dimecres, de setembre 30, 2009

Antony Beevor a Laie CCCB

Antony Beevor ha vingut a conèixer la llibreria minuts abans de començar la presentació del seu darrer llibre: El día D: La batalla de Normandía, a l'aula 1 del CCCB.

dimarts, de setembre 29, 2009

John Cage i Merce Cunningham

Diverses entitats (Mercat de les Flors, MACBA, Tantarantana i Auditori entre d’altres) s’han coordinat aquesta tardor per celebrar amb múltiples activitats l’esperit creatiu i renovador de la parella Cage – Cunningham.

El treball i l’actitud del compositor i del coreògraf són tot un referent en les transformacions de la dansa, la música i les arts visuals contemporànies. Diversos assaigs i catàlegs en parlen i reflecteixen la difusió de la seva obra.

Selecció bibliogràfica


dilluns, de setembre 28, 2009

Docúpolis 2009

Del 29 de setembre al 4 d'octubre se celebra la novena edició de Docúpolis, el Festival Internacional de Documental de Barcelona.

Amb aquest motiu hem fet una selecció de novetats en relació amb el documental, sense oblidar els llibres de referència i el material audiovisual que tenim sempre a la llibreria.

dimecres, de setembre 23, 2009

Antony Beevor i el Dia D

Antony Beevor revisa un dels episodis més ben estudiats de la II Guerra Mundial. A més a més d’incorporar els descobriments més rellevants de les darreres dècades, El dia D: La batalla de Normandía significa també un canvi de perspectiva respecte de les seves investigacions anteriors, com ara el pes del front occidental en el conjunt de la guerra i el patiment de la població civil.


El proper dimecres, 30 de setembre, tindrà lloc la presentació del llibre amb la presència de l'autor al CCCB, a les 19:30h.

dilluns, de setembre 21, 2009

Un hombre que duerme


Si hace más de una año hablábamos de Georges Perec y del DVD Un homme qui dort, ahora podemos ya anunciar la aparición de Un hombre que duerme, la traducción al castellano de Mercedes Cebrián publicada por Impedimenta.


En palabras de los editores:


Novela cumbre de la «Literatura Bartleby», auténtico símbolo generacional, Un hombre que duerme narra la peripecia de un estudiante que decide no levantarse de la cama el día de sus exámenes de Sociología, abandonar sus estudios, romper toda relación con amigos y parientes, y recluirse en sí mismo y en su chambre de bonne, donde todo es gris. Más tarde se dedicará a deambular incansable por París, a ir al cine, a leer los titulares de los periódicos, pero como lo haría un sonámbulo. Para el estudiante todo forma parte de una vaga estrategia encaminada a alejarse de los deseos materiales, de la ambición y de su dependencia de los objetos, los ambientes, los sonidos y aromas de París, la ciudad que lo ha acogido y que lo acabará fagocitando.

dijous, de setembre 17, 2009

No me gustaría palmarla

Mentrestant triem els recomanats a laie.es, us avancem un llibre que ens ha agradat molt.

No me gustaría palmarla és una antologia de poemes de Boris Vian, amb la particularitat que cada poema ha sigut triat i traduït per una persona diferent i va acompanyat per il·lustracions de diversos artistes.


Traduccions de: Javier Krahe, Andy Chango, Oswaldo Muñoz, Begoña Díez Zearsolo, Luis Alberto De Cuenca, Antonio Lucas, Luis Antonio De Villena, Juan Gracia Armendáriz, Ana Martín Puigpelat, Fernando Savater, Déborah Vukušić, Rafael Gumucio, Francisco Javier Irazoki, Manuel De La Fuente, Catherine François, Sofía Rhei, Jenaro Talens, Amelia Gamoneda, Carlos Pardo, Elena Muñoz Pimpinela, Andrés Navarro, Eduardo Moga, Jorge Alemán, Andrés Rubio, Damián Tabarovsky, Santiago Auserón.

Il·lustracions de: François Avril, Serge Bloch, Philippe Brochard, Serge Clerc, Dominique Corbasson, Gérard Dubois, Dupuy-Berberian, Jochen Gerner, Jean-Claude Götting, Jacek Jarnuszkiewicz, Lionel Koechlin, Loustal, Martin Matje, Jean-François Martin, Christophe Merlin, Emmanuel Pierre, Alain Pilon, Frédéric Rébéna, Alain Reno, Rémi Saillard.

dilluns, de setembre 14, 2009

La lluna en un cove


La lluna en un cove és una revista de relats de ficció que des d’Ontinyent aspira a difondre l’obra de nous autors de tot l’àmbit lingüístic català.

A partir d’ara ja la podreu trobar a Laie CCCB

divendres, de setembre 11, 2009

Hipnotik 2009Avui comença el festival Hipnotik. El tema de l'edició d'enguany és el vint-i-cinquè aniversari del hip-hop a casa nostra. Moltes activititats estan destinades a revisar i difondre la història del moviment. Al CCCB, per exemple, hi haurà una conferència titulada Los pioneros del graffiti en España, que coincideix amb la publicació del llibre del mateix títol.

A més a més, hi haurà competicions de break-dance i de graffiti, concerts, taules rodones i altres activitats.dimecres, de setembre 02, 2009

Quinquis dels 80: últims dies!


Quinquis dels 80 ha sigut l'exposició revelació de la temporada a Barcelona. Amb les pel·lícules sobre violència juvenil com a pretext, s'aconsegueix fer dibuix complet de la situació socioeconòmica de molts barris de la perifèria de les grans ciutats. La pobresa i la manca d'expectatives es va canalitzar cap a uns herois propers i fàcilment identificables que oferien una sortida mítica d'un món sense gaires estímuls.

L'exposició s'acaba el proper diumenge, 6 de setembre.