dilluns, d’octubre 18, 2010

Tecnologies de paper al BookCamp de Kosmopolis 2010

Com a preludi de Kosmopolis 2011, aquest cap de setmana se celebra una edició especial del Festival de literatura amplificada amb l’exposició Petits editors, grans llibres, Canal Alfa, les conferències de Zygmunt Bauman i Lawrence Lessig i, finalment, el BookCamp.

El BookCamp consistirà en unes vint taules de debat al voltant de diversos aspectes del món del llibre. Trobareu la informació sobre els temes i els horaris a la wiki de l'esdeveniment.

Des de Laie CCCB volem plantejar una reflexió a propòsit dels beneficis que la tecnologia aporta al disseny i a la racionalització de l’edició del llibre. D’una banda, ara és més fácil ajustar el tiratge dels llibres de paper a la demanda real i mantenir-los sempre disponibles. D’una altra banda, l’edició d'avantguarda ofereix noves possibilitats d'afegir valor al llibre com a objecte. Materials i dissenys que fa uns anys eren impensables o molt cars ara són molt més acessibles gràcies a editorials pioneres que han obert el camí perquè altres editorial s'hi inspirin.

Us esperem, doncs, el dia 23 d’octubre a les 12:45 al CCCB a la taula Tecnologies de paper, on Dolors Soriano de l’editorial Actar-Birkhauser i Oriol Ponsatí-Murlà d’Accent editorial compartiran la seva experiència en l’edició i producció de llibres.