dimecres, de març 02, 2011

El relat de l'art

Llibre publicat amb motiu d'una sèrie de conferències i tallers que van formar part del QUAM 2009 organitzat per ACVIC Centre d'Arts Contemporànies, sota la direcció artística d'Andrés Hispano. En aquesta sèrie d'activitats es va reflexionar sobre temes com el treball de l'artista i la seva repercussió en el públic, sobre com s'ha contemplat el món de l'art des de l'audiovisual o sobre el paper d'intermediari que l'audiovisual ha tingut en la relació obra-públic.

El present volum recull textos de d'Andrés Hispano, Félix Pérez-Hita, Carles Guerra, Jorge Luis Marzo, Núria Aidelman, Gonzalo De Lucas, Manuel Barrios, Lulú Martorell, Marcel Pié Barba, Isaki Lacuesta i Anna Moreno, conté un DVD amb una part de les xerrades de la QUAM 2009 i alguns dels treballs realitzats en els tallers i inclou pàgines en blanc com una mena d'invitació a la participació del lector.

Si “el desenvolupament del geni comença amb la idea de la propietat intel·lectual ", sembla lògic que amb la posada en qüestió de la propietat intel·lectual, tal com s'entenia fins fa molt poc, comenci certa decadència del concepte de geni, encara que aquesta decadència sigui més lenta del que seria desitjable. Que ambdues coses decaiguin, i que canviï el nostre tracte amb elles, jo crec que no està malament "

escriu Pérez-Hita. Nosaltres ho subscrivim.