dimarts, d’agost 02, 2011

Steampunk Bible


Què hi tenen a veure Doctor Who i Hayao Miyazaki amb Jules Verne? Molt fàcil: s’anomena steampunk i Jeff Vandermeer ho defineix així a Steampunk Bible:Steampunk = Mad Scientist Inventor [invention (steam + airship or metal man / baroque stylings) x (pseudo) Victorian setting] + progressive or reacctionarypolitics x adventure plot

Les tribus urbanes cada cop són més complicades i el retrofuturisme steampunk pren coses de tot arreu. A Steampunk Bible, per exemple, hi trobaràs literatura, art, cinema, televisió, moda i tot d’enginys fabricats pels amants de l’anacronisme científic. I si us heu perdut el capítol steampunk per excel·lència de Doctor Who, que van tornar a passar per televisió aquest cap de setmana, aquí en teniu un tast:


Aprofitem per recomanar el número 332 de la revista Quimera, dedicat a les sèries de televisió i on Javier Calvo parla de Doctor Who, Jordi Costa sobre Lost, Juan Francisco Ferré sobre Mad Men, Vicente Luis Mora sobre The Wire, Agustín Fernández Mallo sobre La casa de la pradera, i un llarg i fantàstic etcètera.