divendres, de març 25, 2011

Imatges de Kosmopolis

Més imatges al Flickr de Kosmopolis: dia 24, dia 25


Laura Fernández a la jam session literària

Ian McEwan signa exemplars de Solar

Elaborant el mapa literari de Barcelona

Sessió de tarda al BookCamp de Kosmopolis

Catàleg: La Trieste de Magris


Ja ens ha arribat el catàleg de l'exposició La Trieste de Magris, amb textos de Claudio Magris, Giorgio Pressburger i Xavier Pla. Podeu accedir al pròleg de Josep Ramoneda en PDF.

Trieste és una ciutat de frontera. I per tant de trànsit. Viatgers, immigrants, escriptors, gent d’arreu i d’enlloc han passat per una ciutat a cavall del món germànic, del món balcànic i del món llatí. Claudio Magris és l’escriptor que millor representa el sempre difícil festeig entre l’Europa central i l’Europa llatina. Europa ha estat incompleta fins que aquests dos universos s’han retrobat. I Magris va resseguir els camins culturals dels uns i els altres abans que els avatars de la història tornessin a acostar el que les revolucions, les guerres i les utopies havien separat. Per això l’obra de Magris és tan contemporània.

dijous, de març 24, 2011

Lectures virtuals

El BookCamp de Kosmopolis és un punt de trobada per intercanviar coneixements al voltant de la literatura i de les diverses formes de creació i difusió de la paraula escrita.

A la sessió Lectures virtuals explorarem les eines que els lectors tenen a internet per compartir les seves lectures a partir de l'experiència de:

Què llegeixes? portal amb fòrums de discussió sobre llibres on milers de lectors comparteixen les seves lectures

llegim i piulem club de lectura que treballa a través Twitter, però que també manté un blog. La literatura digital i les noves formes d'edició i distribució de llibres estan entre els interessos més recents

bibarnabloc, el blog de les biblioteques de Barcelona que amb tan sols dos mesos d'edat reuneix l'experiència 2.0 acumulada per les biblioteques de Barcelona a l'hora de difondre les activitats que impulsen.

A la wiki de Lectures virtuals ja ha començat el debat.

divendres, de març 18, 2011

Ja és Kosmopolis a Laie CCCB

Queden pocs dies per a la celebració de Kosmopolis 2011, la Festa de Literatura Amplificada. Serà del 24 al 26 de març, però a Laie CCCB ja tenim bona part dels llibres relacionats amb l'esdeveniment, convenientment senyalizats a la llibreria.dimarts, de març 15, 2011

1979


have pictures, they have a revolution.
Susan Meiselas.
Eso existió y luego se volvió a romper, y una vez roto...
Peter Weiss.Margaret Thatcher, el ayatolá Jomeini, el primer walkman, Apocalypse Now, Lenin a lo Jackson Pollock o Jean Seberg en un coche... Muchas cosas sucedieron en 1979, fecha de transición y cambio de paradigmas, además de grandes publicaciones. Aquel año, Peter Weiss publicó el segundo tomó de La estética de la resistencia. También salió El nacimiento de la biopolítica de Michel Foucault, La condición postmoderna de Lyotard o Subcultura: el significado del estilo de Dick Hebdige.Para acompañar el estimulante recorrido que propone la exposición 1979: un monumento a instantes radicales (La Virreina Centre de l’Imatge), Laie también recomienda:

Nicaragua de Susan Meiselas.
Con el corazón en las tinieblas de Eleanor Coppola.
Pergamon Museum de Thomas Struth
El catálogo de Marine Hugonnier
Barcelona 1978-1997 de Manolo Laguillo,
Y sobre todo: Philippe Van Snick: Dynamic Project, libro recientemente premiado con el Fernand Baudin Award.

dijous, de març 10, 2011

dimecres, de març 09, 2011

Trieste a Barcelona

Ahir vam rebre la visita de la ciutat de Trieste al CCCB de la mà de Claudio Magris. S'hi estarà fins al 17 de juliol.


divendres, de març 04, 2011

Mola tener 5 años


Iván Solbes es un ilustrador afincado en Madrid, cuyo trabajo no te dejará indiferente. De un gusto impecable, sus ilustraciones han protagonizado conocidas campañas de publicidad, además de acompañar numerosos artículos publicados en la prensa española.


Ahora, de la mano de Ilarión ediciones nos llega el esperado Mola tener 5 años, donde los textos de Jose Mª Mayorga cobran vida con los dibujos de Iván. Un maravilloso recorrido cargado de ternura, que recoge diferentes momentos de la vida de un niño; las travesuras, miedos y descubrimientos que, sin duda, nos arrancaran una amplia sonrisa.

Porque mola tener 5 años y porque mola recordar que los hemos tenido.

dimecres, de març 02, 2011

El relat de l'art

Llibre publicat amb motiu d'una sèrie de conferències i tallers que van formar part del QUAM 2009 organitzat per ACVIC Centre d'Arts Contemporànies, sota la direcció artística d'Andrés Hispano. En aquesta sèrie d'activitats es va reflexionar sobre temes com el treball de l'artista i la seva repercussió en el públic, sobre com s'ha contemplat el món de l'art des de l'audiovisual o sobre el paper d'intermediari que l'audiovisual ha tingut en la relació obra-públic.

El present volum recull textos de d'Andrés Hispano, Félix Pérez-Hita, Carles Guerra, Jorge Luis Marzo, Núria Aidelman, Gonzalo De Lucas, Manuel Barrios, Lulú Martorell, Marcel Pié Barba, Isaki Lacuesta i Anna Moreno, conté un DVD amb una part de les xerrades de la QUAM 2009 i alguns dels treballs realitzats en els tallers i inclou pàgines en blanc com una mena d'invitació a la participació del lector.

Si “el desenvolupament del geni comença amb la idea de la propietat intel·lectual ", sembla lògic que amb la posada en qüestió de la propietat intel·lectual, tal com s'entenia fins fa molt poc, comenci certa decadència del concepte de geni, encara que aquesta decadència sigui més lenta del que seria desitjable. Que ambdues coses decaiguin, i que canviï el nostre tracte amb elles, jo crec que no està malament "

escriu Pérez-Hita. Nosaltres ho subscrivim.