dimarts, d’abril 26, 2011

Els llibres més venuts de Sant Jordi a Laie CCCBAquest ha sigut un Sant Jordi atípic: el fet de caure durant les vacances de Setmana Santa ha fet que molts ens hagueu vingut a veure durant tota la setmana. Per això, us donem les gràcies per celebrar el Dia del Llibre amb nosaltres.I els llibres que ens heu demanat més durant aquest Sant Jordi són:
2. Stéphan Hessel: Indignaos! / Indigneu-vos!


4. Miguel Noguera: Ultraviolencia

5. Matthew Frederick: 101 Things I Learned in Architecture School


7. Jordi Llovet: Adéu a la universitat


9. Marisa Madieri: Verd aigua

10. Josep Ramoneda: Contra la indiferencia

dijous, d’abril 21, 2011

Les recomanacions de l'equip Laie CCCB


Ja ho tenim tot preparat per celebrar Sant Jordi amb vosaltres. Les taules i els prestatges ben endreçats per trobar els millors llibres d’art, filosofia, disseny, narrativa, ciències socials, cinema, arquitectura, il·lustració, etc. des d’una perspectiva contemporània.


A més a més dels títols recomanats enguany a la web i al clàssic fulletó de Laie, us volem proposar els que més ens han agradat darrerament.


Us hi esperem!


dissabte, d’abril 16, 2011

Més àlbums il·lustrats

Ens acaben d'arribar moltes novetats d'àlbums il·lustrats d'importació, com els mini àlbums de les Éditions l'Édune, cadascun dels quals correspon a una lletra de l'alfabet. Els artistes:


JPG - 51.4 ko


A - Olivier Latyk

JPG - 68.4 ko
B – Alfred

JPG - 63.1 ko

C – Henri Meunier

JPG - 83.4 ko


D – Rascal

JPG - 78.2 ko

E – Thierry Murat
JPG - 77.2 ko

F - Carole Chaix

JPG - 46.1 ko

G – Richard Guérineau

JPG - 70.1 ko

HI – Nathalie Choux
JPG - 28.2 ko

JK – Séverine Assous
JPG - 51.6 ko

L – Ingrid Monchy

- M – Martin Jarrie - N – Marc Boutavant - O – Claire Franek - P – Blex Bolex - QR – Célestin - S – Marc Daniau - T – Frédérique Bertrand - UV – Régis Lejonc - WX – Olivier Tallec - YZ – Jean-François Martin et Christophe Merlin

dimarts, d’abril 12, 2011

Capricci Editions


Capricci es una pequeña editorial francesa que desde 2007 lleva publicando una cuidadosa selección de libros de cine. Su colección corre a cargo de Emmanuel Burdeau, crítico y ex director de Cahiers du Cinema y en ella figuran textos de Stan Brakhage, Slavoj Zizek, Werner Herzog y Fredric Jameson pero también rarezas sobre Johnny Depp, Pixar, el cómico Judd Appatow, Monte Hellman y hasta un personaje de ficción del que escriben cineastas como Albert Serra y Claire Denis.


Recomendamos:


divendres, d’abril 08, 2011

dijous, d’abril 07, 2011

The Promises of the Past
The Promises of the Past és el catàleg d'una exposició que va tenir lloc al Centre Pompidou de París la primavera del 2010.

L'exposició examinava l'antiga oposició entre Europa Oriental i Occidental amb la reinterpretació de la història dels països del bloc comunista a través de l'art, vint anys després de la caiguda del Mur de Berlín. Desafiant la idea que la història de l'art és contínua, aquest projecte transnacional i multigeneracional recull obres de més de 50 artistes, molts d'ells d'Europa Central i Oriental, incloent-hi Marina Abramovic, Yael Bartana, Dimitrije Basicevic (Mangel), Tacita Dean, Liam Gillick, Gorgona, Sanja Ivekovic Koller, Jiri Kovanda , Edward Krasinski, David Maljkovic, Nesa Paarikovic, Dan Perjovschi, Marjet Potrc i Monika Sosnowska entre d'altres.


L’acurada edició de JRP/Ringier compta amb documents d'arxiu inèdits, així com també amb assaigs històrics de Slavoj Zizek, Zabel Igor i altres autors.


divendres, d’abril 01, 2011

Món Llibre 2011: Taro Gomi

Llega la 7ª edición de Món llibre y con ella un convidado de reconocimiento internacional, el japonés Taro Gomi (Tokyo 1945).

Su carrera profesional comenzó en el campo del diseño industrial y gráfico, pero en el año 2006 nos sorprendió a todos con un libro de actividades para niños traducido a más de 15 lenguas, Gargots / Garabatos editado por Cocobooks.

A partir de aquí sus libros infantiles siguen una misma línea. El autor propone a los más pequeños ideas para que desarrollen su propia creatividad, con un estilo que atrae también a jóvenes y adultos por lo mucho que sugiere con trazos mínimos.

Entre sus últimos títulos se encuentra la colección Garabatos con feeling...(naranja, azul, gris y fucsia) un trabajo que consigue cambiar los estados de ánimo.