dijous, d’abril 19, 2012

Per Sant Jordi... recomanem inversions de futur

Cal llegir autors joves: hi trobarem els valors segurs del futur. Què en sabríem ara, per exemple, de Baudelaire si els seus contemporanis no l’haguessin llegit, criticat i admirat? Hauria exercit la mateixa influència en la literatura que si algú ens l’hagués descobert ara com una exquisida raresa oblidada del segle XIX?
En el futur, podrem dir que ja ho sabíem. Triarem quatre títols i d’aquí a deu anys veurem si l’hem encertada o no.


Raül Garrigasait debuta en l’assaig amb un títol que juga a la primera divisió del gènere: El gos cosmopolita i dos espècimens més. Un llibre excel·lent que mereix que se’n parli arreu.


Alpha Decay ha tingut el bon gust de publicar Fabián Casas, a qui ja coneixíem en les edicions argentines de Santiago Arcos Editor, amb una distribució molt més limitada. Un encert que ara sigui més fàcil accedir a Ocio i Los lemmings y otros.


Marina Espasa ens ha seduït amb La dona que es va perdre, una novel·la on la fantasia i el realisme s’entrecreuen en una història on aconsegueix que ens tornem a interessar en temes eterns com l’amor i la crítica social.


Debutar amb una novel·la d’aventures amb humor meta-literari és arriscat, i Jordi Nopca supera la prova amb escreix amb El talent. Si t’agrada tafanejar el món literari, no te’l pots perdre.