dimecres, d’abril 17, 2013

Els llibres recomanats de Sant Jordi 2013!

 Albert Forns: Albert Serra (la novel·la, no el cineasta). És, sens dubte, el llibre de Sant Jordi: un autor jove que comença amb valentia i amb un gran domini de la llibertat d'estil. Ha guanyat el Premi Documenta, no cal afegir res més.

Víctor Nubla: El regal de Gliese. És la novel·la anticrisi: una invasió alienígena, drogues, un pregó de festa major, persecucions al barri de Gràcia, etc. I només per 10€ (9€ el dia de Sant Jordi).

Lars Iyer: Magma. És el llibre que el teu amic hipster hauria d'haver llegir ja: intel·ligència, sarcasme i un domini memorable del punt de vista. Regala-l'hi, o regala-te'l i fes-li enveja.

 

Harum Farocki: Desconfiar de las imágenes. Una antología imprescindible de sus textos. Contra la actitud acrítica con que se acepta la construcción ideológica que produce determinadas imágenes que parecen neutras, inocentes. Para mirar con otros ojos.

Servando Rocha: La facción caníbal. En quin moment l'horror i el crim van esdevenir objecte de delectança estètica? De la fascinació per les masses enfurismades de la Revolució Francesa a la violència de punk, un viatge amb tot d'escales inesperades i brutals.

 
Murray McCain i John Alcorn: Llibres. Una petita joia il·lustrada adreçada als amants dels llibres. Els no lectors no se la mereixen.

Geo Graphic: A book for map lovers. Com representar la realitat? Aquest llibre traça un recorregut per diverses solucions que s'han aportat per traduir l'espai a diversos llenguatges: artístics, estadístics, geogràfics, polítics, sociològics... amb tot de troballes sorprenents que poden ser molt útils.

 Charles Burns: La colmena. Después de Tóxico, La colmena, segunda parte de la trilogía. ¿Hace falta añadir nada más?
Will Gompertz: ¿Qué estás mirando? Has sentit alguna incomoditat o alguna mena de perplexitat, o potser fins i tot ira, quan visitaves un museu d'art modern, o una galeria? Quan tothom semblava —repetim: semblava— entendre de què anava tot plegat i tu no? Aquest llibre és per a tu.